leadstar

Alla inlägg under januari 2011

Av Ylva Myhrman - 27 januari 2011 21:30

       

vad passar inte bättre idag än håkan hellström, exakt två veckor innan turnépremiär i Cloetta:

       HÅKAN HELLSTRÖM:   

Han var med att startade broder daniel i unga år, där var han trummis och var md att skapa ett par riktigt bra låtar. Men det är som soloartist han har blivit stor, en av dom största kanske till och med DEN störta svenska artisten. Allt börade med en enda låt om Göteborg sen har det bara gått uppåt. Håkan har släppt flera allbum och förra året kom hans senaste framgångsrika album "2 steg från paradice" Och nu gör han sig beredd för att starta sin långa turné genom Sverige.


Jag upptäckte tyvärr håkan väldigt sent. Vissta jag hade hört Känn ingen sorg för mig i göteborg och kom igen lena och ramlar men aldrig riktig brytt mig, det ångrar jag för vilken artist han är. Visst rösten kanske inte håller i alla lägen men det är inte rösten som är viktigast! det är känslan och jag blir sällan lika berörd som när jag lyssnar till Håkan Hellström. Man kan bara sitta och lyssna till texterna och förvinna från allt annat, bara bry sig om musiken, ta in den, förstå den och bli berörd av den. Texterna skulle man kunna tro kom från en sann poet, berättare fast det kanske det han är, en poet, berättare fast han framför sin skapelse med musik som gör det ännu bättre? jag vet inte, jag vet bara att jag älskar hans musik.             


Av Ylva Myhrman - 27 januari 2011 20:28

  kvällen har tillbringats framför tv:n och tittande på den underbara filmen som jag tidigare köpte idag, kan en torsdagskväll bli mycket bättre? när man bara vill ta det lugnt. Och imorgon är det fredag, härligt, underbart. Taggar till tusen för cupen imorgon, ska bli väldigt väldigt kul.

Av Ylva Myhrman - 27 januari 2011 16:02

  hej på er, idag har det varit en sådan där härligt soft dag i skolan. En lektion, matte ioförsig men men. Sen har det varit minnes dag för förintelsen och jag som sagt med i "pjäsen". Tyckte min insats var bra och trots all nervositet är jag glad att jag gjorde det för jag älskar att så på scen och så är det bara, sen fick man ju inte agera så mycket men det är ett viktigt budskap. Sen slutade vi kl 12 och först gick jag lite på stan med Natta och Julia men sen mötte jag mamma för en liten mysig ficka på stan, väldigt länge sen bara jag och mamma gjorde något sådant så det var mysigt. Köpte även den underbara filmen " i rymden finns inga känslor" så ikväll blir det lite filmmys.

Av Ylva Myhrman - 26 januari 2011 18:09

    Nu är det såhär: jag kommer nu en tid framöver rekomendera mina absoluta favoriter när det gäller musik.

TIMO RÄISÄNEN:

 Den stora frågan är var ska man börja? Timo Räisänen som spelat med Håkan Hellström under hans två första album. Samtidigt i denna veva var han dessutom medlem i herr majesty. Men det var 2005 som han provade sina egna vingar och släppte soloalbumet "Lovers are lonely" och sen har det blivit 3 till album och även ett coveralbum.


Jag ska vara ärlig och även fast det gör ont att erkänna så förstod jag inte att man kunde gilla denna man första gången jag hörde "fear no darkness promised child" men idag är det en av dom mest betydelsefulla låtar för mig. Helt sjukt igentligen. Men det var när jag hörde "Sweet marie" som jag stannade upp och brast ut i ett leende. Jag hade hittat idol. Jag hade hittat en artist som både skrev fina, betydelsefulla texter och hade ett underbart gitarrbaserat sound. Nu äger jag alla hans album och varit på en hel del spelningar. Och det är på scenen mr Räisänen hör hemma! han blir inte kallad duracellkanin för ingenting. Han är en av dom artister som ligger mig närmast om hjärtat och har hjälp till att forma mig till den jag är idag. Jag rekomenderar hans musik med glädje!


Av Ylva Myhrman - 26 januari 2011 16:29

     

hejsan på er all där ute i det nu igen kalla Sverige. Hade ett svagt hopp att våren var på väg ett tag men icke. Hatar verkligen tjocka vinterjackor! Jag vill bli av med dom, nu! Men prove idag gick nog utmärkt även fast det fanns vissa radikala brister på mitt pluggande. Idag på hagatimmen repiterade vi vår "pjäs" som vi ska göra imorgon inför alla ettor och jag börjar faktiskt bli en anning nervös nu men man får en sådan kick samtidigt så det är det värt! Nu ska jag bara ta det lugnt, äta lite och sen blir det träning i kuddby!? vart tränar man inomhus i kuddby? det ända jag vet är skolans jumpasal men den är ju inte så stor för att säga det på ett fint sätt.

Av Ylva Myhrman - 25 januari 2011 21:27

P3 gulds "wildcard" har jag ägnat lite tid och fasen, jag gillar det. Pop de Albin Gromer. istället för massa plugg bestämde jag mig i sista stund för att ta mig till träningen och utmana min lindriga försylning. Mycket härligt och fasen vad jag taggar cup på fredag!!

Av Ylva Myhrman - 25 januari 2011 17:09

Pust! sådär då var anställningsintervjun avklarad så nu är det bara att vänta och hoppas på det bästa. Det kändes faktiskt väldigt bra, tror jag hade mycket fördelar med att jag redan jobbade förra sommaren. skulle vara väldigt nice att få ett jobb och tjäna in lite pengar. Nu ska det bli lite naturkunskap b pluggning inför provet imorgon. Förövrigt längtar jag som alltid till Håkan, 15 dagar kvar!!

Av Ylva Myhrman - 24 januari 2011 16:48

 

vi samhällare slutade två idag och såg alla våra övriga klassmates gå in i fysiksalen, riktigt skön känsla. Har fått fram lite papper inför morondagens anställningintervju. lite betyg och anställningbevs och praointyg har även varit duktig och suttit och skrivit ner ett personligt brev. Men jag är nervös för det skulle vara oerhört skönt att få ett sommarjobb. Men det ska nog gå bra, hoppas jag. Annars har jag lite tränings abstinens men det blir ingen träning för min del idag, men på onsdag då jävlar och sen cup på fredag!

Ovido - Quiz & Flashcards